/Yoga
Yoga 2020-10-05T11:36:40+00:00

Yoga betyder enhed eller forening. Forening af krop, sind og ånd. Yoga er et system, der er udviklet gennem mange tusinde år til at hjælpe og udvikle os som frie og selvstændige mennesker.

Gennem de fysiske øvelser styrkes og smidiggøres kroppen. Kropsbevidstheden styrkes, og sindet bliver roligt. På den måde bliver det nemmere at leve et liv i balance, med overblik og overskud.

Stadig flere videnskabelige undersøgelser bekræfter yogaens gavnlige virkninger på krop og sind. Specielt er der fokus på dens evne til at mindske og forebygge livsstils sygdomme som stress og udbrændthed, forhøjet blodtryk, slidgigt, rygsmerter og  smerter generelt.

Ifølge forskningsresultaterne skyldes effekten, at den balance, der skabes mellem nervesystemet og det hormonelle system,  påvirker kroppen i en gunstig retning og dermed påvirker hele mennesket.

Formålet med yoga er egentligt at forberede til meditationen. Yoga har intet andet formål end at muliggøre den meditative tilstand. Læs om mindfulness meditation.

Gennem yogaens metoder opstår imidlertid dens „bivirkninger”, som giver øget klarhed og energi, fjerner sygdom og depression og hvad der ellers måtte stå i vejen for, at man kan forblive i og opleve den meditative tilstand.

Hvis kroppen lider af sygdom og smerte, eller hvis angst og bekymring optager sindet i en sådan grad, at det er det eneste, man kan identificere sig med, ja, så må man finde veje til at komme ud over det.

Mange af yogastillingerne kan du først lave efter at have trænet dem i en periode. Alligevel virker yoga, når du gør dig umage uden at ville præstere. Du vil opdage, at kroppen hurtigt følger med, og frem for alt mærker du velvære og bevægelsesfrihed allerede fra første gang. Har kroppen skavanker, kan de bedres eller måske helt forsvinde, men husk at det tag lidt tid.

Har du spørgsmål?

Mindfulness meditation

Læs her om mindfulness meditation:

Call Now ButtonRing nu