/Angst
Angst 2020-11-15T11:54:17+00:00

Behandling af angst

At slippe af med angst kan tage tid, men er ikke umuligt, hvad det godt kan føles som om, hvis man er havnet der.

Det er vigtigt at få professionel hjælp så tidligt som muligt, når angsten viser sit grimme ansigt. Jo før du kommer i behandling, jo hurtigere kan du komme ud igen.

Jeg har specialiseret mig i behandling af angst. Jeg har selv har haft angsten som en del af mit liv, og ved derfor hvor ubehageligt det er, og hvor svært det er at leve med. Men der er en vej ud, og du kan slippe ud af angstens grådige klør.

Læs her om. et 4 ugers behandlingsforløb der virker:

Behandlingsforløb over 4 uger med to sessioner pr. uge

Du kan vælge at booke enkelte sessioner som det passer dig, men hvis du virkelig vil arbejde med din angst og få den til at forsvinde, eller reduceres til noget der ikke er til at leve med, vil jeg anbefale dig at vælge dette forløb, som nedenfor beskrevet. Det er en model der er bygget op af velafprøvet og virksomme komponenter.

Der er 4 trin i forløbet, som er meget firkantet sat op her. Forløbet er fleksibelt og kan ændres så det passer til dig.

1. Trin. Først samtale om din angst. Hvordan mærke angsten, hvor kraftig den er og i hvor høj grad den påvirker- eller måske ligefrem ødelægger din dagligdag? Hvornår og hvordan opstod den. Ofte vil der sikkert dukke en masse andre spørgsmål op. Hvorvidt vi skal arbejde psykoterapeutisk fra start af, er afhængig af, hvor hårdt du er ramt. Ved voldsom angst er det ikke hensigtsmæssigt at arbejde med psykoterapi. 1. trin er for at jeg kan få fuld klarhed over hvor hårdt du er ramt, for at vide præcist hvordan vi starter. Det er ofte nok med en session. Du får mulighed for at lære mig at kende og forhåbentlig føle dig tryg ved mig, og tror på at jeg kan hjælpe dig. 1 trin er på 2 sessioner.

2. Trin. Næste trin handler om kropsterapi. Angsten er en meget voldsom kropslig fornemmelse. Kropsterapien kan løsne op for alle de spændinger og smerter der ligger i kroppen. Når kroppen løsnes og spændingerne reduceres, oplever klienten ofte at angsten ikke er så kraftig, idet der skabes mere plads i kroppen, og det påvirker sindet så det slappe af. Læs her om Manuvision behandling. 2. trin er 2 sessioner.

3. Trin. Her arbejder vi psykoterapeutisk, hvor vi i fællesskab prøver at klarlægge, hvad den bagvedliggende årsag er, til at du fik angst. Hvad er det for tanker, overbevisninger og adfærd der skaber din angst. Hvad har du med dig hjemmefra. På dette trin vil vi også arbejde med flere velafprøvede metoder til at reducere angsten og til at kunne rumme den. Der er her også et stykke hjemme arbejde. Resultatet bliver bedre, og du få det hurtigere bedre, hvis du bruger øvelserne derhjemme. 3. trin er 2 sessioner.

4. Trin. Her vil du blive undervist i mindfulness meditation. Undervisningen optages, så du kan øve dig derhjemme. På dette modul vil vi også samle op på forløbet, og hvad du har fået ud af det. Og om der evt. kan være tale om at forlænge forløbet.

Forløbet strækker sig over 4 uger og er på 8 sessioner. Min timepris er normalt 775.-, hvilket vil sige at normalpris for 8 sessioner er 6200.-, men du betaler kun 3400.- for dette forløb. Altså 425.- pr. session. Beløbet kan afdrages over 6 mdr.

Forløbet kan forlænges om nødvendigt til samme lave pris: 425.- pr session.

Jeg vil også give dig gode råd vedrørende kost og motion. Flere forskellige fødevare og drikke kan accelerer angsten. Og for for hård og for meget motion kan også forværre din tilstand. Så hvis du ønsker det, kan jeg lave en kostplan og et motions program der passer til dig og din tilstand.

De der aldrig har oplevet angst, kan ikke forstille sig eller forstå, hvordan det er, og hvorfor man ikke bare kan tænke på noget andet! Det er lidt som at skulle forklare en blind, hvordan farven blå ser ud..

Generelt om angst:

Angst eller frygt i sin sunde form kommer over os, hvis vi bliver angrebet eller truet voldsomt af andre mennesker eller dyr og antager to former – kamp eller flugt. Angsten er her hensigtsmæssig, idet den giver os ekstra kræfter til at forsvare os eller flygte.

Panikangst i sin usunde form kan opstå i relativt ufarlige situationer og ramme pludseligt uden nogen egentlig grund. De der aldrig har oplevet angst, har meget svært ved at forstå og forestille sig,  hvordan det er, og endnu sværere ved at forstå, hvorfor man ikke bare kan tænke “det er jo ikke farligt,”  eller “det er jo bare noget, jeg bilder mig ind”!

Stress

Angst bliver i vor tid, og vores del af verden ofte udløst i kølvandet på stress gennem længere tid. Nervesystemet er så at sige brændt sammen, eller egentlig er det det omvendte. Nervesystemet er blevet over sensitiv overfor indtryk.

Både indtryk udefra, men måske i endnu højere grad af de reaktioner, vores egne tanker sætter i gang. En tanke, en bekymring kan sparke en syndflod af negative katastrofetanker i gang – med kraftige fysiske symptomer som resultat.

Bekymrings angst er den mest almindelige form for angst i vores verden. Bekymringer over, at noget skal gå galt, at man er syg, at der ikke er nok penge, tid…… kort sagt negative tanker i en lang strøm….

Jeg vil også give dig gode råd vedrørende kost og motion. Flere forskellige fødevare og drikke kan accelerer angsten. Og for for hård og for meget motion kan også forværre din tilstand. Så hvis du ønsker det, kan jeg lave en kostplan og et motions program der passer til dig og din tilstand.

De der aldrig har oplevet angst, kan ikke forstille sig eller forstå, hvordan det er, og hvorfor man ikke bare kan tænke på noget andet! Det er lidt som at skulle forklare en blind, hvordan farven blå ser ud..

Læs her min personlige historie  “Når lys og livsgnist slukkes” .

Angst så voldsom at den drev mig ud i et stort alkohol og medicin misbrug, og hvor mine børn ikke ville se mig mere.

Læs her…

KLIENTUDTALELSE

Normalt er jeg ikke en person der bruger terapi eller behandling. Og at jeg skulle går ned med stress kom meget bag på mig, men symptomerne var meget voldsomme og tydelige. En angst jeg aldrig havde prøvet og som skræmte mig fra vid og sans. Jeg hørte om Kim gennem en kollega, der beskrev ham som professionel og “helt nede på jorden”. Allerede fra første konsultation følte jeg mig i kompetente hænder. Kombinationen af samtale, kropsterapi og mindfulness meditation var rigtig go, og hjalp mig ret hurtigt over den værste angst. Efter et længere forløb kom jeg helt på benene igen, og kan idag se at jeg er en lidt anden person end tidligere, på den gode måde:-). Jeg kan kun give Kim mine varmeste anbefalinger.

Claus Henriksen
Call Now ButtonRing nu