/Angst
Angst 2019-03-07T21:34:44+00:00

 Angst og behandling

Angst eller frygt i sin sunde form kommer over os, hvis vi bliver angrebet eller truet voldsomt af andre mennesker eller dyr og antager to former – kamp eller flugt. Angsten er her hensigtsmæssig, idet den giver os ekstra kræfter til at forsvare os eller flygte.

Panikangst i sin usunde form kan opstå i relativt ufarlige situationer og ramme pludseligt uden nogen egentlig grund. De der aldrig har oplevet angst, har meget svært ved at forstå og forestille sig,  hvordan det er, og endnu sværere ved at forstå, hvorfor man ikke bare kan tænke “det er jo ikke farligt,”  eller “det er jo bare noget, jeg bilder mig ind”!

Stress

Angst bliver i vor tid, og vores del af verden ofte udløst i kølvandet på stress gennem længere tid. Nervesystemet er så at sige brændt sammen, eller egentlig er det det omvendte. Nervesystemet er blevet over sensitiv overfor indtryk.

Både indtryk udefra, men måske i endnu højere grad af de reaktioner, vores egne tanker sætter i gang. En tanke, en bekymring kan sparke en syndflod af negative katastrofetanker i gang – med kraftige fysiske symptomer som resultat.

Bekymrings angst er den mest almindelige form for angst i vores verden. Bekymringer over, at noget skal gå galt, at man er syg, at der ikke er nok penge, tid…… kort sagt negative tanker i en lang strøm….

Behandling af angst.

At slippe af med angst kan tage tid, men er ikke umuligt, hvad det godt kan føles som om, hvis man er havnet der.

Det er vigtigt at få professionel hjælp så tidligt som muligt, når angsten viser sit grimme ansigt. Jo før du kommer i behandling, jo hurtigere kan du komme ud igen.

Jeg har specialiseret mig i behandling af angst. Jeg har selv har haft angsten som en del af mit liv, og ved derfor hvor ubehageligt det er, og hvor svært det er at leve med. Men der er en vej ud, og du kan slippe ud af angstens grådige klør.

I min behandling af angst bruger jeg en kombination af manuvision kropsterapi, hvor kroppens spændinger løsnes og vital energien styrkes. Du vil via denne behandlingsproces få en dybere kontakt til din krop, som er meget vigtigt i angstbehandlingen.

I kombination med manuvision behandlingen bruger jeg samtale terapi, hvor vi arbejder med de bagvedliggende mønstre og personlige strategier, der gør at du har angst.

Vi arbejder med, hvordan du bliver i stand til at rumme og udholde angsten, og styrke din tro på at angsten går over, for det gør den.

Den 3 metode i angst behandlingen er indlæring af mindfulness meditation. Utallige undersøgelser har vist at mindfulness meditation er særdeles effektiv i kampen mod angsten og som forebyggelse. Meditation og yoga var en af de meget vigtige værktøjer der hjalp mig.

Jeg vil også give dig gode råd vedrørende kost og motion. Flere forskellige fødevare og drikke kan accelerer angsten. Og for for hård og for meget motion kan også forværre din tilstand. Så hvis du ønsker det, kan jeg lave en kostplan og et motions program der passer til dig og din tilstand.

De der aldrig har oplevet angst, kan ikke forstille sig eller forstå, hvordan det er, og hvorfor man ikke bare kan tænke på noget andet! Det er lidt som at skulle forklare en blind, hvordan farven blå ser ud..

KLIENTUDTALELSE

Normalt er jeg ikke en person der bruger terapi eller behandling. Og at jeg skulle går ned med stress kom meget bag på mig, men symptomerne var meget voldsomme og tydelige. En angst jeg aldrig havde prøvet og som skræmte mig fra vid og sans. Jeg hørte om Kim gennem en kollega, der beskrev ham som professionel og “helt nede på jorden”. Allerede fra første konsultation følte jeg mig i kompetente hænder. Kombinationen af samtale, kropsterapi og mindfulness meditation var rigtig go, og hjalp mig ret hurtigt over den værste angst. Efter et længere forløb kom jeg helt på benene igen, og kan idag se at jeg er en lidt anden person end tidligere, på den gode måde:-). Jeg kan kun give Kim mine varmeste anbefalinger.

Claus Henriksen
Call Now ButtonRing nu